The Story

om-mig-header

Jag hade en dröm…

Jag hade en dröm om att starta ett eget företag. Så efter avslutade studier och en hel del filande på en affärsidé startade jag och min man företaget Prominia år 2012.

Med över 20 års erfarenhet av proteinpulver. Idén till den första Mammaserien i vår kollektion kommer från egen upplevd erfarenhet. Jag har nämligen under mina båda graviditeter ökat mycket i vikt och jag har upplevt att det är svårt att komma i form igen efter graviditeterna, vilket inte alltid varit superkul. Det ledde till att jag började studera kost- och näringslära. Jag ville ta reda på hur jag skulle äta hälsosamt och träna för att uppnå mitt mål att komma i form igen. Det var där som drömmen började för mig, drömmen om att kunna ta fram ett märke med proteinpulver för oss medvetna konsumenter. En produkt som med fördel även kan användas före en planerad graviditeten för att tappa i vikt. För att vidareutveckla produkten tog jag hjälp av expertis på området, dels mycket kunniga produktutvecklare på det svenska företag som tillverkar produkterna och dels av min make som är utbildad ingenjör och även har över 20 års erfarenhet av att arbeta med proteinpulver i livsmedelsapplikationer. Det var så vi började vår resa för att utveckla ett naturligt proteinpulver utan tillsatser. Vårt mål var att ta fram en produkt med oss själva som tänkta ”kunder”. Vi tänkte att om vi gillar produkten så är vår förhoppning att fler än vi kommer att tycka om den också!

Vi tycker att proteinpulver ska vara hållbara och snälla mot både kropp och miljö
Jag är en tvåbarnsmamma på 39 år som drivs av passionen att peppa mammor på vägen att via en sund och hälsosamDSC_0637webb200 livsstil komma i form igen och få bättre kraft och energi i vardagen med småbarn! Eftersom jag av egen erfarenhet vet hur svårt detta kan vara när sömnbristen är konstant och man stressar mellan jobb och förskola. Med bra energi så är det enklare att klara av den intensiva småbarnsperioden! Förutom att vara mamma till två underbara killar och entreprenör är jag utbildad civilekonom med inriktning på företagsekonomi och jag har även en kandidat examen i handelsrätt vid Uppsala Universitet. Jag är även utbildad Miljösamordnare, så miljön är verkligen ett område som ligger mig varmt om hjärtat.

Kort och gott; grundtanken bakom våra fina proteinpulver är att erbjuda en naturlig produkt av allra högsta kvalitet och med en fantastisk smak baserad på äkta kryddor och bär, att kombinera träningslyx och träningspepp i en och samma produkt. Medveten träningslyx, helt enkelt!

Kvalitet
Vi är certifierade enligt IP Livsmedel, och vi finns med på Sigills lista över certifierade företag, läs gärna mer om denna certifiering på www.sigill.se. En god livsmedelssäkerhet är en självklarhet för oss. Därför kompromissar vi aldrig när det gäller kvalitet, produktsäkerhet och miljö.

Vi ställer krav på våra leverantörer att de ska vara certifierade enligt de kvalitetsstandarder som idag finns inom livsmedelsbranschen och att de arbetar aktivt med dessa frågor. En kvalitetsstandard bedömer livsmedelsföretagens livsmedelssäkerhet och kvalitetssystem samt att det finns ett fungerande ledningssystem. Standarder är till för att uppfylla kundens förväntningar och att livsmedelsprodukterna är säkra och av hög kvalitet.