Träning

traningNär man är mamma kan det vara svårt att komma i form igen efter graviditeten. Gravidkilona och mammamagen hänger sig envist kvar trots att det kanske har gått ett tag sedan man födde sitt barn!

Detta kan delvis förklaras av att man som mamma ofta har svårt att hitta tid att avsätta till träning under småbarnsåren och att det är så lätt att äta fel när man snabbt behöver ladda med mer energi! Gällande motivationen som alltid är en viktig faktor för att lyckas i sin viktnedgång kan det för en mamma många gånger vara svårt att hitta motivationen och orken till träning. Då många mammor lider av sömnbrist, till exempel om barnet sover oroligt på natten, vaknar och ska ha välling mitt i natten. Orsakerna till utebliven träning kan också ha rent kroppsliga förklaringar, man kan ha svårt att träna på grund av olika förlossningsskador, vilket gör att man då undviker träning.

Vad är mamma mage & magmuskeldelning?traning2

Trots en viktnedgång efter förlossningen, hänger sig mammamagen ibland kvar och vägrar envist att försvinna! Inte ens klassiska situps verkar hjälpa den mamma som önskar komma tillrätta med detta! Varför är det så kan man undra? Jo, det beror på att det skett en så kallad magmuskeldelning (Diastasis recti), vilket kan beskrivas som en separation i den raka magmuskeln som delas i två halvor längs med den vertikala mittlinjen (den muskeln som bildar det så kallade sex- packet på magen). Detta orsakas troligtvis av hormonell påverkan och mekanisk stress då magmusklerna sträcks ut i alla riktningar under graviditeten.

 

Nästan alla mammor drabbas av magmuskeldelning efter graviditeten. Det kan leda till att man av estetiska skäl blir besvärad av att magen putar ut trots en faktisk viktnedgång och att man får besvär med ryggont, eftersom ryggraden saknar stöd från magmuskulaturen. Detta kan man komma tillrätta med om man tränar upp bålstabiliteten med särskild CORE- eller mamma träning.

 

För att råda bot på allt detta har Prominia skapat en speciellt anpassad produkt som i kombination med träning, kan hjälpa mammor att på ett effektivare och smartare sätt hitta tillbaka till sin gamla form igen. Därför att även en mamma ska trivas och vara nöjd med sin kropp!